Goedkoop   Duidelijk   Snel

078 - 48 1648
0 item (0)

bedrukkingstechnieken

Er zijn vele manieren om de relatiegeschenken van een bedrukking te voorzien. Wij laten onze relatiegeschenken middels de volgende technieken bedrukken:

Tampondruk

Elke ondergrond en vorm kan bedrukt worden. Op een cliche (een metalen plaatje) wordt fotografisch het ontwerp aangebracht. Door de tampon, een rubberen 'stempel', wordt het ontwerp van het cliche bedrukt op het artikel.

Door verschillende tampon-vormen is het mogelijk diverse vormen te bedrukken. Op de meeste artikelen is het mogelijk om meerdere kleuren te drukken. Kleuren kunnen vaak niet overlappen omdat ze dan mengen. (Geel en blauw wordt groen) De meeste kunststof artikelen worden door middel van tampondruk bedrukt.

Deze techniek wordt vaak gebruikt bij: aanstekerssleutelhangersgolfballenpennen, etc

Zeefdruk of direct druk

Het ontwerp wordt aangebracht op het gaas (zeef) van een zeefdrukraam. Op het raam ligt een lichtgevoelige laag, de film. De film wordt gemaakt door belichting met UV licht, het lijkt een beetje op een erg grote dia. Via belichting met UV wordt de film op het gaas overgebracht. De onbelichte delen worden weggespoeld van het gaas, waardoor de inkt zijn doorgang kan vinden. De drukinkt wordt door het gaas gedrukt en het artikel bevindt zich direct onder het gaas, waardoor de bedrukking op het artikel terechtkomt.

Alleen vlakke oppervlaktes kunnen bedrukt worden met zeefdruk. Op de meeste artikelen is het mogelijk om een of meerdere kleuren te drukken.

Deze techniek wordt vaak gebruikt bij: textiel, tassen, pennen, keramiek, transfers, etc

Lasergraveren

Het wegbranden van de bovenlaag van metaal door een laserstraal. De laserstraal wordt aangestuurd door een computer. Het ontwerp kan zeer fijn weergegeven worden. Lasergraveren is niet mogelijk in kleur. De kleur die zichtbaar wordt is de kleur van de onderlaag.

Deze techniek wordt gebruikt bij: pennen, laserpointers, visitekaarthouders, aanstekers, etc

Transfers

Het ontwerp wordt op een speciale papieren beelddrager gedrukt. Het drukken op de transfer kan digitaal (CMYK) via zeefdruk of offset druk. De beelddrager (lijkt op sticker vel) wordt met de transferpers op het product aangebracht. Het onder materiaal wordt door 'poederen' voorbewerkt. Aanbrengen kan op 2 manieren; koud of warm. Hierdoor is deze bedrukkingstechniek op veel materialen mogelijk.

Met name op textiel producten en paraplu's wordt deze techniek toegepast als er meerdere kleuren gedrukt moeten worden. Doormiddel van transfers is het ook mogelijk zeer fijne details te drukken op grove textiel soorten. Het is een proces waarbij veel handwerk komt kijken.

Deze techniek wordt gebruikt bij: textiel, paraplu's, etc.

Keramische transfers

Hetzelfde proces als gewone transfers, echter is de beelddrager hitte bestendig. De transfer wordt op het keramiek geplakt, gedroogd, gelakt en afgebakken. Het ontwerp zit hierdoor in het keramiek in plaats van erop. Het keramiek zal nogmaals worden gelakt en afgebakken.  Hierdoor is ons keramiek vaatwasserbestendig en kras vast. Kleine kleurverschillen kunnen door het bakken en lakken voorkomen.

Deze techniek wordt gebruikt bij: keramiek.

Blinddrukken

Door middel van een cliché met reliëf wordt het ontwerp in het artikel geperst. Blinddrukken wordt met name toegepast op leer en metaal. Blinddrukken is niet mogelijk in kleur en lang niet alle artikelen zijn geschikt.

Deze techniek wordt gebruikt bij: textiel van leer, metalen producten.

Borduren

Door een computergestuurde borduur machine wordt een logo nagemaakt. De prijs voor het borduren hangt af van het aantal steken en de afmeting van het logo. De te gebruiken kleur wordt bepaald door het beschikbare garen. Het maximaal aantal kleuren is 15. Een borduurkaart is nodig om de afbeelding te reproduceren op het artikel. Volvlakken of gebruik van goud of zilverdraad zijn duurder in prijs.

Deze techniek wordt gebruikt bij: textiel, caps, tassen, zweetbandjes, etc